Otteluraportti Sekopallo 2009- turnauksesta

Syksyn aikana BC Möhiksen vanhemmat yli 40 vuotiaat pelaajat halusivat jotain vaihtelua harrastukseensa. Naapuriseuran vastaavat pelaajat olivat jo käyneet muutaman kerran pelaamassa ns. ikämiesturnauksia mm. Kuopiossa ja Oulussa. Internetti tuo pelaamisen tuskaankin avun ja netin valtavasta materiaalista silmiimme sattui Sekopallo 2009 turnaus Lahdessa. Seniorikoripalloturnaus Sekopallo 2009 järjestettiin Lahdessa viikonloppuna 16–17.05.2009 seitsemännen kerran.

 

BC Möhis-Zampo oli joukkueemme ensimmäinen peli. Saavuttuamme pelipaikalle BC Möhiksen olemus taisi herättää jonkinlaisia tuntemuksia paikalla olevien muiden joukkueen mielissä, koska pientä kuittailua tuli joukkuettamme kohtaan, joka saapui jostain Suolahdesta. Olimme jo olleet turnausjärjestäjän sivuilla jonkin viikon, joten kuittailu oli hyvinkin ymmärrettävää. Peliaika näissä peleissä on 2×20 min ja kello käy koko ajan paitsi viimeisen jakson viimeinen minuutti on tehokasta aikaa eli kun pilli soi, niin aika pysähtyy.

Peli alkoi hyvinkin jäykästi aikaisen herätyksen ja neljän matkatunnin takia. Jalat ja järki ei toiminut. Peli eteni hyvin tasaisesti koko ensimmäisen 20 min. Puoliaika tulos 19-18 Möhikselle. Toisen jakso alkoi samalla tavalla, mutta sitten Zampo muutti pelimuotonsa paikkapuolustuksesta miesvartiointiin ja se koitui heidän tappiokseen. Heidän pelinsä sekosi aivan täysin. Vauhtia lisäämällä Zampo ei pystynyt vastaamaan haasteeseen ja puolustuksemme pysyi kohtuullisen hyvin kasassa, vaikka peli oli lauantain ensimmäinen. Normaali tapaus, kun yleensä ensimmäinen peli ei yleensä ole se paras peli. Meitä auttoi myös talven kovat peli-illat, jossa ei lönkötelty vaan juostiin kovaa eli kuntopohja oli yksi avaintekijöistä ja joukkueen taktikoiden Peran, Pasin ja Hannun huomiot pelin kulusta hyvinkin tärkeitä.

Voitto Möhikselle 44-34

Tilastoa, pisteet/levypallot:Jori Mäenpää 4/2, Pasi Matikainen 1/2, Jussi Sikstus 4/3, Marko Kaikkonen 2/3, Hannu Koivunen 10/2, Pertti Hirvinen 23/3.

HKT III-BC Möhis oli lauantain toinen peli. Molemmat joukkueet olivat jo yhden pelin pelanneet. Edellisestä pelistä oli kulunut vajaa kaksi tuntia. Tämä peli alkoi kuten edellinenkin, hyvin tasaisissa merkeissä mentiin ensimmäinen 10 min. Urputusta tuli lähinnä HKT III:n puolelta kovasta pelistä, mutta aivan turhaan, kun tuomarit eivät pilliinsä viheltäneet. Nyt tiivistimme puolustusta ja nyt, kun yksi peli oli jo takana, alkoivat jalatkin toimia ja puolustus liikkui todella hyvin ja puhetta alkoi olla pelaajien kesken, joka auttoi todella paljon. Välillä HKT otti aika kovasti, kun turhautuivat peliinsä ja ehkäpä olivat hieman aliarvioineet vastustajansa. Ensimmäisen jakson loppupuolella aloimme jo pikkuhiljaa repimään eroa vastustajaan. HKT III:n pelin tekijä T.Väyrynen koetti tehdä parhaansa, mutta joukkueemme hyvän puolustuksen vuoksi ei saanut palloa kunnolla sisäpelaajille. Hetkittäin näytti, että HKT pääsisi peliin mukaan, mutta Jorin pari hyvää levypalloa ei antanut vastustajalle mahdollisuuksia kääntää peliä itselleen. Ensimmäinen jakso BC Möhikselle 14-29.

Jaksojen välillä minuutin tauko ja loppurutistus alkoi. Jatkoimme samaa hyvää puolustusta ja kun tiesimme pistetilanteen ja mahdollisuutemme voittoon tarkensimme peliä ja pidimme puolustuksen koossa. Tämä johti monesti siihen, että joukkuuemme nopeajalkaiset pääsivät pallon riistoihin ja tekemään ilmaisia koreja. Vastustajan vaihtopenkin alettua huutelemaan omille pelaajilleen huonosta puolustuksesta, niin silloin jo näytti silta, että heidän selkärankansa alkoi natista. Olin havaitsevanani jonkinlaista provosointia vastustajan taholta, mutta emme menneet siihen leikkiin mukaan. Vastustaja hermostui Markon korinaluspelaamisesta, joka oli juuri sellaista, mitä sen pitää olla. Tila otetaan ja levypalloon mennään ja Marko taisteli irtopalloja joukkueelleen. Markolta hieno peli. Riistoja, torjuntoja levypalloja molemmissa päissä, niin loppupeli oli täysin hallinnassamme. Hieno peli joukkueelta.  Koetimme pelata loppujakson siten, etteivät pelaajat loukkaannu tulevaa finaalia odotellessa. Tässä pelissä näkyi levypallovoimamme ottaessamme pelin aikana 29 levypalloa.

Ottelu BC Möhikselle selvänumeroisesti 58-30

Tilastoa: Pertti Hirvinen 24/4, Hannu Koivunen 7/3, Marko Kaikkonen 5/6, Pasi Matikainen 5/3, Jussi Sikstus 11/5, Heikki Rautiainen 2/2, Jori Mäenpää 4/2, Esa Happonen 0/4


GRANDE FINAALE:

 

Sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisena. Pelaajat olivat suunnilleen pelikunnossa. Yhdellä lievästi reisi revähtänyt, yhdellä nilkan kanssa pientä ongelmaa ja itse kullakin kolotusta siellä sun täällä.

Peran nilkan teippauksen jälkeen kohti finaalipeliä, joka pelattiin LaNMKY kotikentällä, Lahden Urheilutalolla. Peli alkoi klo 11 ja olimme paikalla lämmittelemässä jo 9.55. Vastustajastamme Vapinoista tiesimme ainoastaan sen, että he olivat viime vuoden sarjamme turnausvoittaja. Kohtuullisen varmoja he olivat voitostaan, kun olivat jo etukäteen kiertopalkintoon laittaneet joukkueensa nimen vuoden 2009 voittajaksi. Mielenkiintoinen peli tulossa, kun pääsimme haastamaan edellisen voittajan.

Joku saattaa ihmetellä aikaista saapumista salille, mutta saimme valmistautua huolellisesti peliin ja oli aistittavissa pientä jännitystä tulevasta. Alkulämmittelyn aikana Marko kommentoi, että nyt vasta turnauksen aikana ovat jalat siinä kunnossa kuin pitääkin. Vastustaja saapui noin klo 10.35. Porukkamme silmiin pisti vastustajan numero 22, joka nakkeli kolkkeja viisikin perättäin.

Peli alkoi klo 11 ja toinen tuomareista on jo legenda eläessään koripallopiireissä eli Dan Christensen: mies, piippu ja pilli sekä Lada. Siinä yhdistelmä, joka tunnetaan kotimaisissa koripallopiireissä vielä tänäkin päivänä. http://www.kouvolansanomat.fi/blogit/vesala/?p=307

 

Peliin lähdimme viisikolla Pasi, Marko, Pera, Esa, Hannu. Vapinoilla oli pituus ylivoima. Peli alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen. Pienissä vaikeuksissa olimme vastustajien pitkien pelaajien kanssa. Niin kuin aikaisemminkin todettiin, että peli lähtee puolustuksen kautta. Hane, Pera ja Pasi organisoi puolustuksen niin että vastustajalla ei ollut korin alla kovinkaan helppoa. Marko nosti tasoaan levypallopäässä sen verran, että vastustaja alkoi välillä käydä kuumana. Marko taisteli puolustuspäässä kuusi levypalloa, heittäytyi irtopalloihin kuten pitääkin ja ne olivat meille tärkeitä palloja. Vapinat pelasivat pallon muutaman kerran korin alle aika hienosti ja kuvio oli valmiiksi harjoiteltu. Tämäkin kuvio saatiin sekaisin, kun Hannu löysi siihen lääkkeet. Joukkue raastoi ja raatoi. Joukkueesta näkyi selvästi, että nyt ei anneta yhtään periksi ja haluttiin voittoa. Nyt ensimmäisen kerran koko turnauksen aikana joukkue puhui ja pelaajat ohjasivat toisiaan ja se auttoi. Puoliajan tulos 23-19 BC Möhikselle.

Toinen jakso alkoi samanlaisena, mihin ensimmäinen päättyi. Samalla tavalla jatkettiin, kovalla puolustuksella, joka toimi. Vapinoilla oli muutama tarkkakätinen kaukoheittäjä, joiden kanssa olimme ensimmäisellä jaksolla vaikeuksissa. Kovavauhtinen toinen jakso vei heidän heitoistaan tarkkuuden ja pelaajat alkoivat pikkuhiljaa väsyä, kuten mekin. Joukkueemme pystyi ratkaisemaan useammalla pelaajalla kuin vastustaja. Heidän pelinsä oli aika paljon kahden pelaajan varassa, mutta BCM:llä oli ratkaisemassa viisi pelaajaa. Toisen jakson ylitettyä puolivälin päätimme, että nyt pelataan ainoastaan voitosta. Kentällä pelaavia pelaajia kuormitetaan niin paljon kuin jaksavat. Vaikka viisikkoa väsytti, niin periksi ei annettu yhtään. Kokeneitten pelaajien temput, kuten vapaaheittoihin kaarelle meni liian monta pelaajaa, viivyttely pallon antamisessa vastustajalle jne. pelasi meille aikaa ja samalla sai pelaajat huilata. Loppu peli meni sitten BC Möhiksen tahdissa.

Finaalipeli: BC Möhis-Vapinat  44-37

Tilastoa: Pasi Matikainen 2/3, Jussi Sikstus 2/2, Heikki Rautiainen 0/1, Marko Kaikkonen 12/6, Hannu Koivunen 17/2, Pertti Hirvinen 11/2

Turnauksen lopputulos oli joukkueellemme pienoinen yllätys, vaikka sellainen pieni kutina oli, että jos kaikki onnistuu, niin saatamme päästä hyvään lopputulokseen. Turnausvoitto oli sitten se hyvä lopputulos. Hienoa on olla mukana turnauksessa ja vaikkakin häviäisi pelejä, mutta vielä mukavampaa on kun voittaa koko turnauksen. Aurinkoinen ja kaunis kevät viikonloppu antoi vielä ekstraa viikonlopun vietolle. Tämä oli MC Möhiksen ensimmäinen turnausvoitto. Loppuyhteenveto turnauksesta. Turnaus todella hyvin järjestetty ja sopivan kokoinen. Pelipaikat todella hyviä ja sijaitsevat lähellä toisiaan kävelymatkan päässä hotellilta.

Ensivuonna uudestaan puolustamaan voittoa. Nyt eivät kaikki +40 vuotiaat pelaajat päässeet mukaan, joten reserviä löytyy ja helpolla ei meiltä voittoja vastustaja saa. Opiskelua, Patikkaa, työesteitä, joten ensivuonna taas.

MöhöEsa

Möhis Huiman kutsuturnauksessa: 9.5.2009
BC Möhis osallistuu Äänekosken Huiman A-poikien kutsuturnaukseen 9.5.2009. Pelipaikkana Hiskinmäen Palloiluhalli. Ajankohdan varmistus keväänaikana ja otteluohjelma myös.

BC Möhis osallistuu myös Seniorikoristurnaukseen eli Sekopallo 2009, joka  järjestetään Lahdessa viikonloppuna 15-17.05.2009 seitsemännen kerran. Ikäraja turnauksessa 40+.
Turnauksesta tietoa osoitteessa:http://sekopallo.net/