3
JOU
13.00
U15-juniorit, U15 AA alkusarja, lohko 3

Urho - IF Pucken / Muik  

Äänekosken jäähalli

Sarjajohtaja vei pisteet mukanaan rannikolle

Suolahden jäähallissa pelattiin sunnuntaina 3.12.2023 vauhdikas jääkiekko-ottelu, kun U15 AA-sarjaa johtava Sport valkoinen vieraili Murskaamossa. Sport oli edellisenä päivänä voittanut Diskoksen Jyväskylässä, viettänyt yön hotelli Albassa ja päättänyt täydentää minivieraskiertueen pistesaaliinsa Urhon kustannuksella. Sarjajohtaja tuli peliin päättäväisenä ja erittäin luisteluvoimaisena. Urhon valmennus oli kyllä hereillä tilanteesta, sillä ottelupalaverissa muistuteltiin Sportin tulevan varmasti alusta alkaen kovaa päälle. Siitä huolimatta pelin vaade pääsi pikkaisen yllättämään Urhon pelaajat, mistä kertoo myös ensimmäisen erän tappio 1-3.

Pienen alkuhämmästyksen jälkeen, myös Urhon pelaajien luistin alkoi liikkua vauhdikkaammin. Kenties tämä puolestaan yllätti vähän Sportinkin pelaajia, sillä vierasjoukkueen jäähyaitiossa alkoi olla vilskettä. Sportille vihellettiin pelissä yhteensä 7 kpl 2 minuutin jäähyä. Urholle siis tarjottiin useita mahdollisuuksia päästä mukaan peliin, mutta hyvästä ylivoimapelistä huolimatta kiekko ei vain mennyt Sportin maaliin riittävän usein. Urho teki kaikki kolme maaliaan ylivoimalla, joten ylivoimaprosentti on toki erinomainen, mutta hyviä maalintekopaikkoja oli niin paljon, että enemmänkin olisi paremmalla fortunalla ollut tarjolla.

Tappiosta huolimatta Urhon ei kannata painaa päätä lumihankeen, sillä pelissä oli varsin paljon positiivisia asioita. Urho taisteli tasapäisesti sarjajohtajan kanssa ja tästä pelistä kannattaa ottaa jatkoon taisteluilme ja luistelutempo, niin jatkossa voittoja tulee varmasti.

Kotijoukkueen kultaisen stetsonin sai tällä kertaa Tikkakosken terrieri Jimi Pasanen, joka uurasti ympäri kenttää ja pörräsi herhiläisenä vastustajan iholla häiritsemässä. Ikäänkuin palkintona tästä joukkueen eteen tehdystä työstä Jimi sai nimensä myös maalintekijätilastoon, tekemällä yhden kauden hienoimmista maaleista: Oskari Laaksonen potkaisi omasta päädystä vauhtiin ja lähetti kapteeni Oiva Jauhiaiselle tarkan avauksen suoraan lapaan. Oiva jatkoi taidokkaasti laiturilleen Eino Anttoselle laitaan, joka puolestaan siniviivan ylitettyään toimitti kovan syötön maalille, missä terrieri Pasanen oli pitkän mailansa kanssa lapa oikeassa asennossa valmiina ohjaten kiekon vastustamattomasti Sportin maaliin. Upea hyökkäys!

Harvinaista herkkua oli myös keskustelu Sportin joukkueen johdon kanssa pelin jälkeen. Kiittelimme puolin ja toisin varsin hyvätasoisesta pelistä, mutta erityisen huomionarvoista oli Sportin toteamus tuomareista: "Olipa kyllä hyvät tuomarit. Parhaat tällä kaudella!" Kiitos Urhonkin puolesta tuomareille Timo Pulli ja Jarkko-Petteri Pekonen. Hyvää tuomarointia!

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Suolahden Urho

urhohockey@gmail.com

Sumiaistentie 27
44200 Suolahti