14
TAM
13.00
U15-juniorit, U15 A jatkosarja, lohko 3

Urho - Diskos  

Äänekosken jäähalli

Urho taisteli tasapelin Diskosta vastaan

Urho U15 joukkue osoitti mahtavaa taistelutahtoa ja loppuun asti pelaamisen mallia, kun se vääntäytyi väkisin tasapeliin ottelun päätöshetkillä. Ensin Jimi Pasanen kavensi tilanteen upean läpiajon päätteeksi 4-5:een, kun pelikellossa oli 57.14. Taistelu huipentui tuulettavien pelaajien kasaan ajassa 59.11. kun kapteeni Oiva Jauhiainen oli tasoittanut pelin 5-5:een. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi, joten yksi sarjapiste lähti Jyväskylään Diskokselle ja yksi arvokas piste jäi Urholle Suolahteen.

Vaikka loppuhetkillä tasapeliin yltäminen vaikutti pieneltä voitolta, niin enemmänkin oli tarjolla. Urho oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, minkä kautta Diskos joutui ottamaan useita jäähyjä. Urhon ylivoima oli ajoittain varsin mallikkaan näköistä ja laukauksia saatiin kohti Diskoksen maalia runsaasti. Valitettavasti laukaukset suuntautuivat pääosin Diskoksen maalivahdin rinnassa olevaan D-logoon. Toki täytyy antaa myös tunnustusta Diskoksen maalissa pelanneelle Antton Väisäselle, joka venyi kiekon eteen peräti 57 kertaa. Pientä malttia lisää ylivoimaan ja laukauksien eteen kunnon maski maalivahtia häiritsemään, niin vastustajien verkot alkaa venymään. Lisäksi ylivoimallakaan ei voi täysin unohtaa puolustamista. Tästä opettavana esimerkkinä Diskoksen kaksi alivoimalla tekemää maalia, joiden kautta Urho ajautui päätöserässä varsin tukalaan tilanteeseen.

Kultaisen stetsonin jakoi edellisen pelin lätsäpekka, eli Anton Kankkunen. Antonin valinta oli kapteeni Oiva Jauhiainen, perusteluina tietenkin huikea tasoitus viimeisellä minuutilla ja muutenkin hyvä peli. Toimituksen erityismaininnat upeasta pelistä menevät härkämäiselle puurtajalle Eino Anttoselle (2+0) ja huikean rankkarimaalin viimeistelleelle Ilari Salmiolle, jolla taitaa virrata jäätä suonissa, sillä viimeistely rankkarissa oli niin kylmän viileä. Valmentaja Jukka Ilves totesi pelaajille, että jokainen pelaaja olisi tällä kertaa ansainnut kunnian saada stetsonin. Joukkueessa ei ollut heikkoa lenkkiä, vaan kaikki suorittivat omaan tasoonsa nähden erinomaisesti ja taistelivat URHOollisesti joukkueen eteen. Hienosti sanottu ja hyvin pelattu!

Ottelun loppuhetket tarjosivat urheilun parasta draamaa. Jännitysnäytelmää seurasi epävirallisten tietojen mukaan kauden ennätysyleisö ja ilmeisesti myös kioskin herkulliset mokkapalat olivat tehneet kauppansa. Hienoa Urho-henkeä kaikillta.

Sarja jatkuu ensi viikonloppuna, silloinkin tuplapeleillä. Urho lähtee länsirannikolle kahteen vieraspeliin, ensin lauantaina Kurikassa Kraft/Kury ja sitten sunnuntaina Pedersöressä Sport punainen. Jos bussiin lähtee mukaan samalla jalalla ja taisteluilmeellä oleva Urho-pelaajien ryhmä, niin kannattaa laittaa veikkauslappuihin varma 2!Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Suolahden Urho

urhohockey@gmail.com

Sumiaistentie 27
44200 Suolahti