U15-juniorit, U15 AA alkusarja, lohko 3

Urho - Kraft / Kury

Äänekosken jäähalli

Urho-Kraft/Kury 6-4 (4-0,1-2,1-2)

Pienen mutta pippurisen Jimi Pasasen päässä kimaltelee kultainen stetsoni ottelun tsempparipelaajan merkkinä. Toimitus kävi kysymässä legendaarisen kysymyksen: "Pasanen, miltä nyt tuntuu? " Vastaus on lyhyt, mutta tunnetta täynnä "Hyvältä!" Niin se vain on, että voittaminen maistuu aina huomattavasti makeammalta kuin häviäminen. Jimi pääsi joukkueen voiton lisäksi myös henkilökohtaisen onnistumisen makuun, kun hän kävi niittaamassa hienon maalin Oskari Laaksosen laukauksen "riparista". Tuuletuskin oli maailmanluokkaa!

Urho avasi kauden pistetilinsä hyvällä esityksellä Kraft/Kuryä vastaan. Vastustajan mainiosti pelannut maalivahti Liam Porander venyi kiekon tielle peräti 47 kertaa, joten se kertoo Urhon hallinnasta. Täysin tyytyväisiä ei pukukopissa pelin jälkeen voitosta huolimatta kuitenkaan oltu. Valmennus nimittäin vertasi erätuloksia pesäpallon jaksopeliin ja totesi, että olisimme hävinneet ottelun jos kyseessä olisi ollut pesäpallopeli. Erävoitot kun menivät Kraft/Kurylle 1-2! Urhon onneksi lajina oli jääkiekko, missä ottelun lopuksi edelleen lasketaan tehdyt maalit yhteen ja enemmän niitä tehnyt joukkue voittaa.

Eikä valmennus (kiitos taas valmennukselle!) tietenkään ihan väärässäkään ollut. Urholla oli hyvä ensimmäinen erä ja ehkä hieman onnekkaastikin erä Urholle 4-0. Nimittäin erän lopulla yleisö oli jo lähdössä kahvin ja mokkapalojen ostoon (kiitos taas kioskitiimille!), kun ensin ajassa 19.46 Mikael Vehviläisen laukaus hörpsähti vastustajan verkkoon ja heti seuraavan aloituksen jälkeen joukkueen kapteeni Oiva Jauhiainen viimeisteli lukemat jo 4-0. Maalien välillä oli vain kymmenen sekuntia, joten kuuluttaja (kiitos taas toimitsijat) oli vielä kuuluttamassa edellistä maalia, kun kiekko oli jo uudestaan Kraft/Kuryn maalissa.

Pelissä oli nähtävissä, että valmennuksen peräänkuuluttamissa asioissa parannettiin:
1. Laukauksia oli selvästi enemmän. Seuraavaksi lisätään niihin vielä vähän laatua...
2. Laukauksissa vastustajan maalivahdin eteen uskallettiin tehdä maskia.
3. Irtokiekoille eli ns. ripareille mentiin halukkaammin.
4. Karvaamisessa oltiin aggressiivisempia ja kiekko saatiin monesti omalle joukkueelle takaisin jo hyökkäyspäässä, mistä maalintekoon on lyhyempi matka.
5. Kiekkoa liikuteltiin enemmän syöttämällä

Nyt kun pisteiden makuun on päästy ja se tuntuu hyvältä, niin edellä listattuja asioita jatketaan menestyksekkäästi seuraavan kerran sunnuntaina 8.10. kun Urhon vastustajaksi saapuu taas kaukaa länsirannikolta Hermes/TUS.